Over mij

Gek genoeg was ik als klein kind bang voor honden. Niemand zou toen gelooft hebben wat ik vandaag de dag allemaal doe.
Toen ik een jaar of 6 was besloten mijn ouders dat er toch een hond in ons gezin moest komen en kwamen zij thuis met een zwarte labrador die wij Bella noemde.
Bella heeft mij laten zien waar mijn passie lag, want al snel toverde zij mij (met de charme die iedereen van een labrador kent) om tot een ware honden fanaat.

Toen ik wat ouder was begon ik met het trainen van onze (inmiddels 2) labradors. Dat leek op mijn lijf geschreven en samen sleepte we de prijzen binnen.
Na veel trainen en wedstrijden ben ik via mijn opleiding dierhouderij in een hondentrimsalon terecht gekomen. Al snel voelde ik mij op mijn plek in de trimsalon en begon ik aan de opleiding hondentrimster, die ik met succes heb afgerond.

Na mijn  opleiding heb ik nog 3 jaar met heel veel plezier in de trimsalon gewerkt. Maar toch was ik er nog niet klaar voor om mij helemaal te vestigen als hondentrimster, en ben ik op zoek gegaan naar avontuur. Zo kwam ik op een huskyfarm in Fins Lapland terecht waar ik 2 keer een winter heb mogen werken als wildernisgids voor husky safari’s. Een ervaring die mij heel veel heeft geleerd over natuur en honden maar vooral over mijzelf.
In de lange uren die ik doorbracht op de hondenslee, besloot ik dat ik toch het beste op mijn plek ben als ik honden om mij heen heb.

Daarom besloot ik toen ik weer terug was in Nederland om het honden trimmen weer op te pikken.
Inmiddels ben ik al 7 jaar verder en mijn plezier in het knippen is nog steeds even groot als toen ik er mee begon. En omdat ik ook heel veel van mensen houdt vind ik het heel leuk om bij mijn klanten thuis te komen.

Ondertussen ben ik ook begonnen aan de opleiding honden gerdragstherapeut. Deze opleiding heeft me ondertussen al heel veel geleerd over honden gedrag.
De manier waarop ik nu met honden kan omgaan heeft veel invloed op mijn werk als hondentrimster.

IMG_2270